Hummernytt i Hunnebostrand

Hummernytt i Hunnebostrand

Renoveringen

FastighetenPosted by Urban Gross Sun, March 17, 2019 23:11:43
Just nu pågår intensiva ombyggnader i våra lokaler för att åstadkomma en allmän upprustning av byggnaden samt uppgradering av restaurangens förutsättningar att erbjuda en god arbetsmiljö för de som skall arbeta i restaurangen men även en upprustning som kommer dess gäster tillgodo. Ombyggnaderna innebär också bättre förutsättningar får våra humrars livsbetingelser och bättre möjligheter att visa levande hummer i våra akvarier. Nya akvarier kommer att installeras lite senare och fram till dess kommer vi att endast ha ett stort akvariet som kommer att innehålla 2-3 humrar. Garaget kommer att rivas och ett nytt garage kommer att innehålla ett mer lättarbetet kök, ny entrédörr är på g och innanför entrédörren blir det ett helt ny inredning som är mer välkomnande. Sammanfattningsvis får Hummerakademiens byggnad en rejäl uppfräschning. Nytt för denna säsong är också att Hummerkrogen återuppstår vilket är mycket positivt.

Akvarie skrotas

HummertemaPosted by Urban Gross Fri, January 25, 2019 19:20:44
Fredag 25 januari "demonterade" Ted och jag ett av våra akvarier för att förbereda plats för nya akvarier. Just detta akvariet läckte vatten och vi har inte kunnat få akvariet tätt trots många försök.
Det var storsläggan som gällde och efter 4 timmars jobb låg metallen i metallbingen och glaset på avsedd plats hos Rambo återvinningscentral.
Nu planerar vi för anskaffning av nya moderna och täta akvarier som skall anpassas för framtida verksamhet och visningar för medlemmar och turister. Målet är att kunna visa humrar i olika storlekar, från yngel till Farfar Hummer "him self".
Ett akvarium är fortfarande i drift och huserar två humrar, en stor och en liten, så fort vi har nya akvarier på plats skall vi utöka antal humrar för studie och visningar.
Alla medlemmar är som vanligt alltid välkomna att titta in och följa utvecklingen i sjöboden.

Hälsningar
Urban